Autor Subiect: Mers întrerupt și oprire in mers  (Citit de 738 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alexandru Ignat

  • Nou-venit
  • *
  • Reputation: 0
  • Gen: Bărbat
Mers întrerupt și oprire in mers
« : Septembrie 07, 2018, 12:09:37 p.m. »
Salutare!
Am tot citit pe forum problemele altora și modul de rezolvare. Acum a venit rândul meu :D.
Am un Smart 42 de 0.7 ce e puțin gelos pe cealaltă masina: de fiecare dată când o duc pe cealaltă în service se strica și smartul - jur pe roșu.
Ultima oară am schimbat turbina.
Acum pe langa mersul întrerupt când se incalzeste, mai face o chestie ciudata: când schimba vitezele, câteodată dispare tot din bord (se oprește iluminatul, afișajul, radio) pentru 2 secunde. Mai nou, oscilează când e la relanti, iar de două zile  face următorul lucru: o pornesc dimineata, merge totul bine până plec de pe loc. După 50 de metri se oprește motorul, se aprind toate becurile din bord, și se resetează. Adică, dacă era în modul automat trece pe manual, dacă în bord îmi arăta range-ul  după oprire îmi arata  kilometrii mașinii. Pornește ok imediat după și merge bine până se incalzeste și începe iar cu mersul întrerupt. Merge întrerupt (da in nas) doar daca o accelerez mai tare-sa zicem peste 2500-3000.

Bujiile au fost schimbate recent. la fel și fișele cu probleme.
Din ce am citit pe forum pot fi mai multe lucruri de schimbat pentru a-i scoate figurile astea din cap. Mă gândesc la cablurile de masa (de la baterie și motor), senzorul de turație și bobine.
Am avut erori misfire cylinder 2 si sonda lambda. Am resetat și mă așteptam să apară din nou. Nu au apărut. Cert e ca, uneori, da mici rateuri.
Acum, dacă mai e vreun coleg care s-au întâlnit cu asemenea simptome și ar putea să mă îndrume sa știu cu ce sa incep sa schimb prima oara, as fi recunoscător.
Mersi, o zi faina să aveti!
Smart Fortwo 450. 0.7, 2003
 

Offline mottofreee

  • Profesionist
  • *****
  • Thanked: 57 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
Re: Mers întrerupt și oprire in mers
« Răspuns #1 : Septembrie 07, 2018, 07:34:36 p.m. »
Se pare ca e senzorul de turatie .
dar la fel de bine poate fi si o bobina sau altceva .
O bobina SH e 35 lei dar cand incepe sa intrerupa ,diagnozerul da misfire .
Cat despre problema cu opritul motorului si resetare si alte ciudatenii trebuie sa iei in considerare achizitia unui alt calculator ; cu diagnozerul sa citeasca la ce data a fost scris calculatorul - un upgrade de soft nereusit duce la aceleasi rezultate . Delphi da tot felul de rezultate ,uneori vede prea mult ,alteori precum cartita . Incearca cu MB Star .
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like